Programma's

Bezoek één van onze concerten

Matthäus Passion

2021

"Helft mir klagen!" Een indrukwekkender inleiding tot een passieverhaal moet nog worden geschreven, en dat is nog maar het begin van een drama dat gelovigen én ongelovigen tot tranen kan roeren.

Cantatrix brengt in 2021 opnieuw de hooggewaardeerde uitvoering van de Matthäus-Passion, volgens de interpretatie van dirigent Hans Leenders.

De laatste jaren kreeg de Matthäus-Passion van Cantatrix lovende recensies; "De bijzondere uitvoering en interpretatie brengt het paasverhaal heel dichtbij"; en eerder in het DvhN: "Cantatrix nog lang niet Matthaus-moe" (4 sterren).

Cantatrix voert de Matthäus Passion uit samen met het Apollo Ensemble die dit meesterwerk begeleidt op authentieke instrumenten.

De prachtige aria’s worden vertolkt door:

Marcel Beekman – Evangelist
Pierre Mak – Christus
Alt (n.o.t.g.)
Frans Fiselier – bas
Falco van Loon – tenor
Channa Malkin – sopraan

Cantatrix

Dat Cantatrix Bach op imponerende wijze kan uitvoeren bleek recentelijk in Italië, waar ze met het motet “Lobet den Herrn” de 1e prijs op een prestigieus concours behaalden.

Apollo Ensemble

Een enorme passie voor de oude muziek is de gemene deler van de leden van het Apollo Ensemble. Naast Nederlandse spelers bestaat het orkest uit leden die hun thuisland verlieten om zich in ons land in de oude muziek te specialiseren.

De Matthäus Passion wordt uitgevoerd op plaatsen waar het hoort: in een kerkakoestiek met een authentiek gezelschap in eeuwenoude gebouwen die herinneren aan de muzikale rijkdommen van weleer.

Concerten

Datum Locatie Aanvang
vr 19 Mrt 2021 Der Aa-kerk, Groningen 19:00 Uur Bestel kaarten
za 20 Mrt 2021 Bonifatiuskerk, Leeuwarden 19:00 Uur Bestel kaarten
zo 21 Mrt 2021 Westerkerk Amsterdam 15:00 Uur Bestel kaarten
za 27 Mrt 2021 Jacobikerk, Utrecht 15:00 Uur Bestel kaarten
zo 28 Mrt 2021 Kloosterkerk, Den Haag 15:00 Uur Bestel kaarten
Het Nieuwe Stads Weeshuis
Strikwerda Toyota Heerenveen
Gilles Hondius Foundation
Rosier Administratie
Gemeente de Wolden
New Choral Works
15