Programma's

Bezoek één van onze concerten

Matthäus Passion 2022 in voorbereiding

De serie  2021 wordt i.v.m. het corona-virus geannuleerd.
De voorbereiding 2022 is inmiddels gestart.

Cantatrix en het Apollo Ensemble brengen Bachs Matthäus-Passion met solisten als Frans Fiselier, Rosanne van Sandwijk en Marcel Beekman.

Cantatrix brengt een sleutelstuk uit de muziekgeschiedenis: Bachs Matthäus-Passion. In dit oratorium verklankt Bach majestueus maar innig het lijdensverhaal van Christus. Cantatrix vervolgt voor de Matthäus-Passion hun hechte samenwerking met het Apollo Ensemble.

Frans Fiselier, Rosanne van Sandwijk en Marcel Beekman.
Cantatrix en het Apollo Ensemble nemen voor de solorollen een mix van jonge zangers en doorgewinterde vocalisten mee.
In deze Matthäus-Passion schittert de Nederlandse bariton Frans Fiselier zij aan zij met een van de meest vooraanstaande tenoren
Marcel Beekman, die als evangelist het lijdensverhaal vertelt. Zij worden geflankeerd door onder anderen ster-alt Rosanna van Sandwijk, die zich meer en meer verdiept in de barokmuziek.

De laatste jaren kreeg de Matthäus-Passion van Cantatrix lovende recensies; "De bijzondere uitvoering en interpretatie brengt het paasverhaal heel dichtbij"; en eerder in het DvhN: "Cantatrix nog lang niet Matthaus-moe" (4 sterren)

Hans Leenders - dirigent
Marcel Beekman – Evangelist
Pierre Mak – Christus
Rosanne van Sandwijk - alt
Frans Fiselier – bas
Kevin Skelton – tenor
Channa Malkin – sopraan

Cantatrix

Dat Cantatrix Bach op imponerende wijze kan uitvoeren bleek recentelijk in Italië, waar ze met het motet “Lobet den Herrn” de 1e prijs op een prestigieus concours behaalden.

Apollo Ensemble

Een enorme passie voor de oude muziek is de gemene deler van de leden van het Apollo Ensemble. Naast Nederlandse spelers bestaat het orkest uit leden die hun thuisland verlieten om zich in ons land in de oude muziek te specialiseren.

De Matthäus Passion wordt uitgevoerd op plaatsen waar het hoort: in een kerkakoestiek met een authentiek gezelschap in eeuwenoude gebouwen die herinneren aan de muzikale rijkdommen van weleer.

Het Nieuwe Stads Weeshuis
Strikwerda Toyota Heerenveen
Gilles Hondius Foundation
Rosier Administratie
Brolsma Verhuizingen
Camper Consult
VDB Kunststofkozijnen
Schildersbedrijf Sonnema
New Choral Works
15