Programma's

Bezoek één van onze concerten

Begin en Einde

U bekijkt een programma uit het verleden.

Anfang und Ende

25 jaar Cantatrix

In 25 jaar is Cantatrix een gerespecteerde naam geworden in de koorwereld, in Nederland en steeds meer ook buiten de grenzen. Hoofdoorzaken zijn de kwaliteit van de stemmen , maar ook de groeiende aspiraties van het koor spelen een rol. Zo worden steeds hogere eisen gesteld aan de samenstelling van het gezongen repertoire, en worden voor de groeiende variatie in stijlen ook gastdirigenten uitgenodigd met specifieke kennis ter zake. 

Entree €15
V
oorverkoop Overschie: ga naar "meer informatie"

Boekhandel Bensmann & Blankstein
Burgemeester Baumannlaan 163a
3042 AD Rotterdam
010-4158206
info@benbboeken.nl

 

Het koor wordt dan ook steeds hoorbaarder en zichtbaarder. Optredens op grote podia in het hele land, een groeiend aantal cd’s, buitenlandse concertreizen, prijzen bij gerespecteerde concoursen, Cantatrix zingt een reputatie bij elkaar. Dat betekent ook dat het koor wordt uitgenodigd om samen op te treden met beroemdheden in het vak. Zo zal een ieder de samenwerking in Finland en in Nederland met de befaamde King’s Singers nog lang heugen. En ook het aantal uitgebrachte cd’s neemt snel toe, in repertoire van Bach, Purcell en Vittoria tot Whitacre, Martin en Duruflé. Met zeer waarderende recensies.

"Begin en Einde"

Dit programma met uiteenlopend repertoire staat model voor alles waarvoor het Cantatrix de afgelopen vijfentwintig jaar heeft gestaan. Spanning. Oorspronkelijkheid. Voor vertrouwd repertoire in niet alledaagse uitvoeringen. En verfrissende nieuwe titels. 

Al die jaren is de drijfveer van dit koor ambitie geweest en een lat die steeds hoger kwam te liggen. Wie had in de eerste jaren van zijn bestaan verwacht dat Cantatrix zich zou meten op internationale korenfestivals en hoge ogen zou gooien? En dat gestelde ambities keer op keer realiteit werden? 

In "begin en Einde" kijkt Cantatrix om zich heen naar meesters van toen en nu, die hun gevoelens uitdrukken in religieuze werken handelend over eenzaamheid, uitmondend in hoop. Soms op eeuwenoude teksten. Sommige met een universeel karakter. Anderen zijn ter nagedachtenis aan iemand geschreven - de Let Peteris Vasks schreef zijn Pater Noster voor zijn overleden vader - of voor een bepaalde gelegenheid.

Cantatrix verbindt in dit concert kwalitatief hoogstaande composities uit alle tijden waarvan vele deel uitmaakten van eerdere programma's. Daaronder ook Ubi Caritas III (zie uitgelicht) dat de bekende Amerikaanse componist Ola Gjeilo voor Cantatrix schreef. En "In Principio", een werk uit eigen gelederen, want de componist hiervan, Hans Leenders, is als artistiek leider verbonden aan dit vocaal ensemble.

Cantatrix is ervan overtuigd dat ook dit programma zal resulteren in een onderhoudende concertreeks waarin zowel bekende als minder bekende koormuziek een zo breed mogelijk publiek zal bereiken.

​Strijkkwartet:      Cypresses Quartet
Viool I:   Ana Isabel Matias Pires
Viool II:  Daniel Leenders
Altviool: Blanca Sanchez
Cello:     Rodrigo Bispo Je

Programma

Hans Leenders
(1965) 
In principio 
Morten Lauridsen
(1943) 
Magnum mysterium
Gustav Holst
(1874-1934) 
Psalm 86
arr. Hans Leenders
Cyrillus Kreek
(1889-1962) 
Taaveti Laulud
Ps 104
Ps 1
Ps 141
Ola Gjeilo
(1978)
Ubi Caritas
Peteris Vasks
(1946)
Pater Noster
Ēriks Ešenvalds
(1977)
In Paradisum

Concerten

Datum Locatie Aanvang
do 19 okt 2017 Grote Kerk, Dokkum 20:15 Uur Bestel kaarten
vr 20 okt 2017 Grote Kerk, Overschie 20:15 Uur Bestel kaarten
za 21 okt 2017 St Josef Kirche, Fulda, Duitsland 20:30 Uur
zo 22 okt 2017 Fürstensaal des Stadschlosses Fulda, Duitsland 13:00 Uur
Het Nieuwe Stads Weeshuis
Strikwerda Toyota Heerenveen
Gilles Hondius Foundation
Rosier Administratie
Brolsma Verhuizingen
Camper Consult
VDB Kunststofkozijnen
Schildersbedrijf Sonnema
New Choral Works
15