Programma's

Bezoek één van onze concerten

Arezzo

U bekijkt een programma uit het verleden.

Concorso Polifonico Guido d’Arezzo 2013

Vocaal Ensemble Cantatrix staat aan de vooravond van een nieuw Italiaans avontuur; op 25 aug. reist het gezelschap af naar het Italiaanse Arezzo om daar deel te nemen aan het prestigieuze ‘Concorso Polifonico Guido d’Arezzo’ Gedurende vijf dagen vindt in deze stad een muzikale competitie plaats tussen geselecteerde koren, solisten en dirigenten uit alle delen van de wereld.

Cantatrix is daarbij geselecteerd voor deelname in alle categorieën, en zal daarom een zeer gevarieerd repertoire ten gehore brengen: van oude, bijna meditatieve muziek in een kleine bezetting, tot orkestrale dramatiek in de romantische werken van Lotti en Schein; van de jubelende tonen van het Bachmotet ‘Lobet den Herrn’ tot aan de transparante en verstilde klanken van de hedendaagse muziek van Sandström; Cantatrix ziet zich uitgedaagd haar muzikale expressie tot het uiterste aan te spreken!

Dit concoursprogramma wordt voorafgaand aan de reis eenmaal ten gehore gebracht , waarbij de omstandigheden van het Italiaanse concours zoveel mogelijk worden nagebootst. Voor het publiek betekent dit, dat er veel te beleven valt; het wordt niet alleen een luisterervaring maar ook een schouwspel, met onder meer wisselingen in kooropstelling, bezetting en kleding. Zowel het programma als de spelregels zullen worden toegelicht door een verteller. Daarnaast wordt ook letterlijk een voorproefje van het Italiaanse avontuur geboden: de uitgevoerde muziek wordt gelardeerd met een hapje en een drankje van Italiaanse bodem.

Programma werd toegelicht door Rudolf Nammensma

Programma

R. de Vries
Da Pacem
A. Gabrieli
Sieben Busspsalmen (nr. 6)
J. Schein
Herr, lass meine Klage
A. Lotti
Crucifixus
 
H. Schütz
Die Himmel erzähle
H. Purcell
Hear my prayer
J.S. Bach
Lobet den Herrn
 
Carlo Gesualdo da Venosa
Sospirava
J.S. Bach
Komm, Jesu, Komm
Frank Martin
Sanctus
 
S. Sandström
Hear my prayer
Frank Martin
Gloria
A. Benéteau
Succurre Miseris
K. Nystedt
Immortal Bach
E. Whitacre
With a lily in your hand
Pawel Łukaszewski
Daylight declines
Moses Hogan
The Battle
Het Nieuwe Stads Weeshuis
Strikwerda Toyota Heerenveen
Gilles Hondius Foundation
Rosier Administratie
Gemeente de Wolden
New Choral Works
15