Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Hans Leenders
wo 1 jul 2015

Vocaal Ensemble Cantatrix benoemt Hans Leenders tot artistiek leider

Met ingang van seizoen 2015-2016 is Hans Leenders benoemd tot artistiek leider van Vocaal Ensemble   Cantatrix. Hij volgt Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen op die het ensemble in de afgelopen 14 jaren  dirigeerde. In deze tijd is Cantatrix uitgegroeid tot een koor met grote naamsbekendheid in binnen- en buitenland. Met de benoeming van een artistiek leider slaat Cantatrix een nieuwe weg in.

Hans Leenders heeft in de muzikale wereld zijn sporen verdiend als docent koordirectie en Gregoriaans aan de Kurt Thomas-dirigentencursus in Utrecht en als hoofdvakdocent orgel aan het conservatorium in Maastricht. Daarnaast is hij als cantor-organist verbonden aan de O.L.V. Basiliek te Maastricht en dirigeert hij het professionele koor Studium Chorale en het Madrigalchor Aachen. Bij Cantatrix wordt hij eindverantwoordelijk voor de muzikale kwaliteit van het gezelschap en de programmering.

Naast projecten onder zijn leiding zal Cantatrix met regelmaat producties uitvoeren waarvoor gastdirigenten worden uitgenodigd. Zo wordt in 2016 de Matthäus Passion van Bach uitgevoerd onder leiding van Erik van Nevel, dirigent van het Vlaamse topensemble Currende en specialist op het gebied van oude muziek en barokmuziek. In 2013 heeft hij op uitnodiging een programma rond Bach en Sandström uitgevoerd met het Nederlands Kamerkoor. Door de vaste waarde van een ervaren en inspirerend artistiek leider te combineren met de specialistische inzichten van gastdirigenten, verwacht Cantatrix haar muzikale prestaties verder te kunnen ontwikkelen en een verrassende programmering te kunnen blijven bieden. 

Het Nieuwe Stads Weeshuis
Strikwerda Toyota Heerenveen
Gilles Hondius Foundation
Rosier Administratie
Brolsma Verhuizingen
Camper Consult
VDB Kunststofkozijnen
Schildersbedrijf Sonnema
New Choral Works
15