Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

do 3 Mrt 2016

Gastdirigent haalt Cantatrix uit comfort zone

Vocaal ensemble Cantatrix neemt dit jaar een gastdirigent in de arm voor zijn uitvoering van de Matthäus Passion. De Belgische dirigent Erik van Nevel, specialist in oude muziek, haalt het koor flink uit zijn comfort zone. ,,Ik wil terug naar de basis.” 

Hoe geliefd en gewild Bachs Matthäus Passion ook is, in deze populariteit schuilt een gevaar. Als een koor of orkest het werk al jaren uitvoert, kunnen er ongewenste gewoonten in slui- pen, stelt de Belgische tenor en dirigent Erik van Nevel, ook oprich- ter en dirigent van het Vlaamse ensemble Currende. ,,Automatis- mes, zowel stilistische als muzikaal van aard. Maar ook negentiende- eeuwse aspecten die er simpelweg niet in thuis horen.” 

Een nieuwe dirigent kan dan verfrissend werken, daarvan is hij overtuigd. Koren op de molen van Cantatrix waar de Matthäus Passion dit jaar voor de vijfde keer op rij op de lessenaar prijkt. Wederom voe- ren ze het samen uit met barokor- kest Concerto d’Amsterdam en dit jaar ook met solisten als Michael Chance, Nico van der Meel en Pierre Mak. 

Download hier het volledige artikel:
mp-evn-cantatrix_fd_2-3.pdf

Het Nieuwe Stads Weeshuis
Strikwerda Toyota Heerenveen
Gilles Hondius Foundation
Rosier Administratie
Brolsma Verhuizingen
Camper Consult
VDB Kunststofkozijnen
Schildersbedrijf Sonnema
New Choral Works
15