Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

dinsdag 5 december

Mit der Organisation eines beeindruckenden Konzerts im Fuldaer Fürstensaal hat der in diesem Jahr gegründete Freundschaftsverein St. Bonifatius Fulda-Dokkum seine Feuertaufe bestanden und ein musikalisches Zeichen der Städtefreundschaft gesetzt. 

Eriks Esenvalds ‘In Paradisum’ tenslotte was een prachtige mix van vocalen en instrumentale klanken, waaruit telkens bijna onge- merkt teksten ontstonden. Het totaal aan fraaie tonen en geluiden betekende een paradijselijk einde van een gedenkwaardig concert.

Konzert am 22. Oktober im Fuldaer Fürstensaal / Winfridia Fulda als Partner

zaterdag 2 september

Ambitie. Dat is het sleutelwoord voor het Vocaal Ensemble Cantatrix. Ambitie en dan de lat niet meteen te hoog leggen, maar steeds iets hoger.

Erik Van Nevel is een van de leidende dirigenten van dit moment. Volgende week is hij met Cantatrix in Leeuwarden.

Een van de meest vooraanstaande culturele exportprodukten van Fryslân werd 25 jaar geleden in Dokkum en omgeving opgericht: het vocaal ensemble Cantatrix. Zangeres Wiske Beuker maakte de geboorte van het koor van zeer nabij mee.

Cantatrix heeft een uitstekende Messiah gezongen en alle solistische bijdragen waren ruim naar wens of nog meer dan dat.

 “Je bleef op het puntje van je stoel. Dirigent en koor hebben voelbaar iets te vertellen”  , aldus een recensent over een uitvoering van Cantatrix.

dinsdag 24 mei

Samedi 11 Juin - 16h: église Saint Séverin
Dimanche 12 Juin - 16h: église St Eugène - Ste Cécile

Vocaal ensemble Cantatrix neemt dit jaar een gastdirigent in de arm voor zijn uitvoering van de Matthäus Passion. De Belgische dirigent Erik van Nevel, specialist in oude muziek, haalt het koor flink uit zijn comfort zone. ,,Ik wil terug naar de basis.” 

De Matthäus-Passion door Mischa Spel en Floris Don.
maandag 25 januari

Wat Bachs meesterwerk je vertelt, als je weet waar je op moet letten. 

Vocaal Ensemble Cantatrix presenteerde gistermiddag in de Bonifatiuskerk in Leeuwarden haar nieuwe vaste dirigent: Hans Leenders.  

LEEUWARDEN/MAASTRICHT Cantatrix heeft een nieuwe dirigent. Hans Leenders. Zondagmiddag dirigeert hij in Leeuwarden het koor in een wel zeer bijzondere versie van het Requiem van Duruflé.

Voor Cantatrix is het nieuwe zangseizoen voorspoedig gestart.

Met ingang van seizoen 2015-2016 is Hans Leenders benoemd tot artistiek leider van Vocaal Ensemble   Cantatrix. Hij volgt Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen op die het ensemble in de afgelopen 14 jaren  dirigeerde.

Titel Hear my prayer – New choral works
Uitvoerenden Vocal Ensemble Cantatrix
Label Mirasound

BNG Cultuurfonds
Concertregistratie
22.50